Derin dondurucuya konulan zeytinler, kekin içine girdi. Ortaya tuzlu bir kek çıktı. Tatlı yerine tuzlu seçenlerin tercihi oldu kesinlikle.. Denemelisiniz.. Ölçüler 25*25 cm ya da 30*30 cm borcam, kek kalıbı, fırın tepsisi..vs içi uygundur.
Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı bir kapta karıştıralım. Üzerine peynir, zeytin, dereotu, maydonoz, tuz, birer tutam kırmızı pul biber, kekik, çörek otu, susamı katalım. Un ve kabartma tozunu da ekleyip katı bir hamur haline getirelim. Üzerine de susam ve çörekotu atabilirsiniz.
Ölçüler 25*25 cm ya da 30*30 cm borcam, kek kalıbı, fırın tepsisi..vs içi uygundur. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi pişirelim. İlk 20 dk kapağı açmayalım. Kürdan ya da bıçak testi ile (keke batırdığımızda hamur yapışmayacak) kontrol ederek, pişirelim.
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2/3 su bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin
- 100 gr beyaz peynir
- Maydonoz, dereotu
- 2 çay kaşığı tuz
- Kırmızı pul biber, kekik, çörek otu, susam
Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı bir kapta karıştıralım. Üzerine peynir, zeytin, dereotu, maydonoz, tuz, birer tutam kırmızı pul biber, kekik, çörek otu, susamı katalım. Un ve kabartma tozunu da ekleyip katı bir hamur haline getirelim. Üzerine de susam ve çörekotu atabilirsiniz.
Ölçüler 25*25 cm ya da 30*30 cm borcam, kek kalıbı, fırın tepsisi..vs içi uygundur. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi pişirelim. İlk 20 dk kapağı açmayalım. Kürdan ya da bıçak testi ile (keke batırdığımızda hamur yapışmayacak) kontrol ederek, pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..