Ana içeriğe atla

Elmali Kremali Hafif Tatli

Evde bolca elma varken misafir geleceğini duydum :) Ana malzemesi elma olan ama elmalı kurabiye olmayan bir tatlı ararken, birazda evdeki malzemeleri düşünerek yaptım bu enfes hafif tatlıyı. İçindeki tüm malzemeler olmazsa olmaz değil. Opsiyonel olarak sunulmuştur.. 



Tabanı İçin;

  • 400 gr pötibör bisküvi (ufalanmış) (Musli, yulaf ya da kahvaltılık gevrek de olur)
  • 4 tane elma (kabuklarını soyun ve rendeleyin)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz 
Kreması için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Üzerine;
  • Hindistan cevizi


Elmaları rendeleyip, tavaya alıyoruz. Şekeri atıp suyunu çekene kadar soteliyoruz. İçinde cevizi ve şekeri atıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz. 



Tencereye sütü, unu, şekeri ve vanilyayı koyup, pişiriyoruz. Topaklanmaması için karıştırıyoruz. Göz göz olup kaynayınca kapatıyoruz. 



Elmalı karışımı ufalanmış büskivi (musli ya da gevrek kullandıysanız) ile karıştırıp, borcamın altına yayıyoruz. Üzerine kremamızı döküyoruz. En üste de isteğe bağlı hindistan cevizi ya da ceviz ile süsleyip, soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Dilim dilim sunulup, afiyetle yenmesi için hazır..









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec