Evde bolca elma varken misafir geleceğini duydum :) Ana malzemesi elma olan ama elmalı kurabiye olmayan bir tatlı ararken, birazda evdeki malzemeleri düşünerek yaptım bu enfes hafif tatlıyı. İçindeki tüm malzemeler olmazsa olmaz değil. Opsiyonel olarak sunulmuştur..
Tabanı İçin;
- 400 gr pötibör bisküvi (ufalanmış) (Musli, yulaf ya da kahvaltılık gevrek de olur)
- 4 tane elma (kabuklarını soyun ve rendeleyin)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Kreması için;
- 3,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- Hindistan cevizi
Elmaları rendeleyip, tavaya alıyoruz. Şekeri atıp suyunu çekene kadar soteliyoruz. İçinde cevizi ve şekeri atıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
Tencereye sütü, unu, şekeri ve vanilyayı koyup, pişiriyoruz. Topaklanmaması için karıştırıyoruz. Göz göz olup kaynayınca kapatıyoruz.
Elmalı karışımı ufalanmış büskivi (musli ya da gevrek kullandıysanız) ile karıştırıp, borcamın altına yayıyoruz. Üzerine kremamızı döküyoruz. En üste de isteğe bağlı hindistan cevizi ya da ceviz ile süsleyip, soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Dilim dilim sunulup, afiyetle yenmesi için hazır..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..