Her türlü pastaya kullanabileceğiniz,
garantili krema tarifi. Mutlaka bir gün işinize yarayacaktır.
Ben krema gerektiğinde hep bu tarifi uyguluyorum.
Malzemeler:
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
Yağ hariç tüm malzemeleri tel çırpıcıyla
karıştıra karıştıra pişirin. Göbek atmaya başlayınca, içine yağını da
koyup, biraz karıştırıp altını söndürün.
Yağ, kremaya parlaklık veriyor. Ben hiç
koymuyorum aslında, bir zararını da görmedim:) Bu ölçülerle, bir pastayı
kaplayacak kadar krema çıkıyor. Eğer bayağı tatlı bir krema
istiyorsanız büyük çay bardaklarını, orta şekerli bir krema istiyorsanız
ise klasik tip minik çay bardaklarını kullanabilirsiniz. Vanilya
sevenler, isteğe bağlı altını kapattıktan sonra bir paket vanilya
ekleyebilirler.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..