Pastanın
üzerine dilimlediğiniz muzlar, daha arkanızı dönmeden kararıveriyorlar
değil mi? İşte onların kararmasını engelleyecek, jöle kıvamında ama
şeffaf sosun tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir cezvede, tüm malzemeleri fokurdayana dek pişirin. Soğuyunca, meyveleri kaplayacak şekilde pastanın üzerine dökün.
Geçenlerde meyveli pasta yaparken jöle yerine bu yöntemi kullandım. Gayet güzel oldu. Teşekkürler.
YanıtlaSilHazır paket jole alıp yapmaktansa evde yapmak daha iyi sonuçlar verebiliyor. Afiyet olsun =)
YanıtlaSil