Pastaneden hazır pasta almaktansa bir doğum günü sürprizi olabilir. Hazır cheescake ve yaş pastalardan daha hafif daha lezzetli.
MALZEMELER:
TABAN İÇİN:
- 80 gr tereyağı
- 1 paket yulaflı bisküvi
ÜZERİ İÇİN:
- 3 yumurta
- 400 gr taze krema peyniri (ya da labne peyniri)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya ( veya 1 paket vanilya şekeri)
- Yarım su bardağı taze ya da dondurulmuş frambuaz (isteğe göre çilek ya da 1 tüm limonun rendelenmiş kabuğu ve 2 kaşık limon suyu )
- 1 çorba kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
- Kalıbınızın tabanına yağlı kağıt kesip koyun. Kelepçeli kalıbınız var ise onu kullanmanızı öneririm.
- Taban için, bisküvileri blendırda toz haline getirip eritilmiş tereyağı ile
karıştırın ve kalıba döküp elinizle ya da bir bardağın tabanıyla bastırarak
düzleştirin.
- Derin bir kasede peynir ve tozşekeri iyice çırpın. Teker teker yumurtaları
ilave edin ve her seferinde çırparak karışıma yedirin. Vanilyayı da ekleyip
çırpın ve tabanın üzerine dökün.
- Frambuazları tozşekerle birlikte rondodo çekip püre haline getirin. Kaşıkla
gelişi güzel peynirli karışıma yer yer damlatın. Bir kürdan yardımıyla frambuaz
püresini dağıtın. Çok derine sokmayın ki bisküvili kısım bozulmasın.
-
Frambuaz yerine aynı ölçülerde çilek de koyabilirsiniz. Limonlu
isterseniz 1 limonun kabuğunu üstüne hazırladığımız peynirli karışıma
katın ve 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyin.
- Kalıbınızın dışını alimünyum folyoyla kaplayın ve bir parmak su ile doldurduğunuz fırın tepsisine koyarak önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin.
Servis yapmadan bir gün önce pişirirseniz tadı daha güzel olacaktır. İsteğe ve cheescake inizin çeşidine göre soslardan faydalabilirsiniz. Farklı sos tarifleri için..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..