Ana içeriğe atla

Frambuazlı, Çilekli, Limonlu Cheescake


Pastaneden hazır pasta almaktansa bir doğum günü sürprizi olabilir. Hazır cheescake ve yaş pastalardan daha hafif daha lezzetli.



MALZEMELER:

TABAN İÇİN:

  • 80 gr tereyağı
  • 1 paket yulaflı bisküvi

ÜZERİ İÇİN:

  • 3 yumurta
  • 400 gr taze krema peyniri (ya da labne peyniri)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya ( veya 1 paket vanilya şekeri)
  • Yarım su bardağı taze ya da dondurulmuş frambuaz (isteğe göre çilek ya da 1 tüm limonun rendelenmiş kabuğu ve 2 kaşık limon suyu )
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

- Kalıbınızın tabanına yağlı kağıt kesip koyun. Kelepçeli kalıbınız var ise onu kullanmanızı öneririm.
- Taban için, bisküvileri blendırda toz haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve kalıba döküp elinizle ya da bir bardağın tabanıyla bastırarak düzleştirin.
- Derin bir kasede peynir ve tozşekeri iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ilave edin ve her seferinde çırparak karışıma yedirin. Vanilyayı da ekleyip çırpın ve tabanın üzerine dökün.
- Frambuazları tozşekerle birlikte rondodo çekip püre haline getirin. Kaşıkla gelişi güzel peynirli karışıma yer yer damlatın. Bir kürdan yardımıyla frambuaz püresini dağıtın. Çok derine sokmayın ki bisküvili kısım bozulmasın.  



- Frambuaz yerine aynı ölçülerde çilek de koyabilirsiniz. Limonlu isterseniz 1 limonun kabuğunu üstüne hazırladığımız peynirli karışıma katın ve 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyin.

- Kalıbınızın dışını alimünyum folyoyla kaplayın ve bir parmak su ile doldurduğunuz fırın tepsisine koyarak önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin.

Servis yapmadan bir gün önce pişirirseniz tadı daha güzel olacaktır. İsteğe ve cheescake inizin çeşidine göre soslardan faydalabilirsiniz. Farklı sos tarifleri için..






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec