Ana içeriğe atla

Pasta, Meyve, Kek ve Dondurma Soslari




Çikolatalı sos

Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı su, 1 paket kakao, 50 gr margarin.

Hazırlanışı:
Yumurta sarıları, un ve şeker iyice karıştırılır. Su ilave edilerek kakao da eklenir. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra içerisine margarin de katılır ve çırpılır. İstenildiği gibi kullanılabilir.



Frambuazlı sos

Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş frambuaz, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.

Hazırlanışı:
Frambuazları blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak frambuazlar pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun. 



Çilekli sos

Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş çilek, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.

Hazırlanışı:
Çilekleri blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak çilekler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.

   
Karamelli sos

Malzemeler:
1,5 su bardağı esmer şeker, 50 gram margarin, 2 su bardağı krema,

Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede esmer şeker ve margarini karamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karamel kıvamına gelince ateşten alıp, içine kremayı ilave edip karıştırın. Karamel sosunuz hazır, pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz.


Böğürtlenli sos

Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş böğürtlen, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.

Hazırlanışı:
Böğürtlenleri blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak böğürtlenler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun. 

 
Kivili sos

Malzemeler:
Kivi, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.

Hazırlanışı:
Kivileri soyup, ince ince doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak kiviler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.


Vanilyalı sos


Malzemeler:
4 yemek kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, yarım litre süt, 1 paket vanilya.

Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede süt, şeker, unu karıştırıp pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın. Kek ya da pasta üzerine döküp, servis yapın.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec