Çikolatalı sos
Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı su, 1 paket kakao, 50 gr margarin.
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları, un ve şeker iyice karıştırılır. Su ilave edilerek kakao da eklenir. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra içerisine margarin de katılır ve çırpılır. İstenildiği gibi kullanılabilir.
Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı su, 1 paket kakao, 50 gr margarin.
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları, un ve şeker iyice karıştırılır. Su ilave edilerek kakao da eklenir. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra içerisine margarin de katılır ve çırpılır. İstenildiği gibi kullanılabilir.
Frambuazlı sos
Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş frambuaz, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Frambuazları blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak frambuazlar pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.
Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş frambuaz, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Frambuazları blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak frambuazlar pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.
Çilekli sos
Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş çilek, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Çilekleri blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak çilekler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.
Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş çilek, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Çilekleri blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak çilekler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.
Karamelli sos
Malzemeler:
1,5 su bardağı esmer şeker, 50 gram margarin, 2 su bardağı krema,
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede esmer şeker ve margarini karamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karamel kıvamına gelince ateşten alıp, içine kremayı ilave edip karıştırın. Karamel sosunuz hazır, pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1,5 su bardağı esmer şeker, 50 gram margarin, 2 su bardağı krema,
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede esmer şeker ve margarini karamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karamel kıvamına gelince ateşten alıp, içine kremayı ilave edip karıştırın. Karamel sosunuz hazır, pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz.
Böğürtlenli sos
Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş böğürtlen, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Böğürtlenleri blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak böğürtlenler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.
Malzemeler:
1 kase taze ya da dondurulmuş böğürtlen, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Böğürtlenleri blender’dan ya da robottan geçirin. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak böğürtlenler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.
Kivili sos
Malzemeler:
Kivi, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Kivileri soyup, ince ince doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak kiviler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.
Vanilyalı sos
Malzemeler:
4 yemek kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, yarım litre süt, 1 paket vanilya.
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede süt, şeker, unu karıştırıp pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın. Kek ya da pasta üzerine döküp, servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..