Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 3 yumurta
- 1 demete yakın dereotu
- 150 gr peynir (Beyaz peynir veya taze peynir olabilir.)
- 1 – 1.25 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3-4 dal taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
Kabakların kabuklarını soyup,
rendeleyin. Kabak, çok su veren bir sebze. Üzerine biraz tuz serpip, biraz
yoğurun. İyice sulansın. Kabakların suyunu sıka sıka, iyice suyunu süzün. Dereotlarını
ve taze soğanları ince ince kıyın. Kabakların üzerine, yumurtaları kırın,
peyniri, dereotunu ekleyin. Taze soğanları, unu, baharatları ve kabartma tozunu
da ekleyin. Tüm malzemeyi iyice harmanlayın. Un miktarını, kabağın suyu
etkileyecektir. Yumuşak kıvamda bir harç elde etmeniz gerekiyor. Eğer 1 bardak
un az gelirse, 1-2 kaşık daha ekleyerek, harcın kıvamını ayarlayın. Sıra geldi
kızartmaya… Tavaya yarım santim yüksekliğinde yağ koyup kızdırın. Mücver
harcını top top ekleyip, kaşıkla hızlıca yayın. Başında bekleyin ki,
yanmasınlar. Alt kısımları, kahverengileşmeye başlayınca ters yüz edin. Kızaran
mücverlerin fazla yağı süzülsün diye, tavadan aldıktan hemen sonra mutlaka iki
kat mutfak havlusunun üstüne koyun. Yanında sarımsaklı yoğurtla ikram
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..