Lazanya aslında bir çok peynirin, özellikle de Mozzarella peynirinin
karışımı ve kıyma ile yapılan bir ana yemektir. İtalyan mutfağının
meşhur yemeklerinden enfes bir lezzet. Garfield’in neden bu kadar
sevdiğini anlayabiliyorum..
Malzemeler:
- Lazanya - 9 yaprak
- Kaşar - 2 kase (rendelenmiş)
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz - damak tadına göre
- Karabiber
- Kimyon
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Orta boy tavaya zeytinyağını alıp kızdırın, soğan ve sarımsağı
ekleyip kavurun. Biberi de ilave edip kavurmaya devam edin Kıymayı ilave
edip 10 dakika kavurun ve domates salçasını ekleyip kavurmaya devam
edin. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve tavaya ilave
edin. Baharatları, tavaya ekleyip domates suyunu çekene kadar
pişirdikten sonra ocaktan alın. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu ekleyip sararıncaya kadar
kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Tuzu ilave
edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın. Üzerine yan yana üç lazanya dizin ve beşamel sosun üçte birini yayın. Üzerine kıymalı harcın yarısını yayıp kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin. Lazanya, beşamel sos, kıymalı harç işlemini tekrarlayın.
En üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..