Fettuccine Alfredo, tereyağ ve krema ile yapılan bir
makarna çeşitidir. Peynirin erimesi, makarnaya zengin ve kremamsı bir
kıvam katıyor. İsmini İtalyan bir restoran sahibinden, Alfredo Di
Lelio’dan almıştır. Alfredo bu yemeği ilk olarak 1914 yılında Alfredo isimli restoranında servis etmiştir.
- 1 paket fettucini(500 gr)
- 1 adet tavuk göğsü(küp küp doğranacak)
- 100 gr konserve mantar(1 su bardağı kadar, dilimlenmiş)
- 300 gr süt kreması
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı parmesan peyniri yada eski kaşar (rendelenmiş)
- 1-2 diş sarımsak (püre halinde ezilmiş)
- Bir tutam kuru fesleğen
- Tuz-Karabiber
Tavukları 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Mantarları ilave edip 2 dk.daha kavurarak ateşten alın.Bir
tencereye kalan tereyağını koyup eritin. Sarımsakları koyup 2 dk
kavurun. Kremayı ilave edin. Mantarlı tavukları, tuzunu, kuru fesleğeni ve
karabiberi ilave edin. Peynirin yarısını da koyarak sosu kaynatmadan
ısıtın. Haşlayıp, süzdüğünüz fettucinileri ilave edip, sosla iyice
karıştırın. Kalan peynirleri üzerine serpip servis yapın. Buon appetito!
Wow! This is fascinating, thank you so much for sharing all this. I will be thanking your grandfather next time I eat this dish. I hope to get to visit "Il Vero Alfredo" one day and eat the real thing. Thanks so much for taking the time to share this history with us! Next time I’m in Rome, I’d love to sample the fettuccine Alfredo where it truly began.
YanıtlaSilThank you again.
Hope to meet your tastes in your place in Italy.
Molto grazie!