Ana içeriğe atla

Fettucini Alfredo - Kremalı Mantarlı Fettucini Makarna

Fettuccine Alfredo, tereyağ ve krema ile yapılan bir makarna çeşitidir.  Peynirin erimesi, makarnaya zengin ve kremamsı bir kıvam katıyor. İsmini İtalyan bir restoran sahibinden, Alfredo Di Lelio’dan almıştır. Alfredo bu yemeği ilk olarak 1914 yılında Alfredo isimli restoranında servis etmiştir.
  • 1 paket fettucini(500 gr)
  • 1 adet tavuk göğsü(küp küp doğranacak)
  • 100 gr konserve mantar(1 su bardağı kadar, dilimlenmiş)
  • 300 gr süt kreması
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı parmesan peyniri yada eski kaşar (rendelenmiş)
  • 1-2 diş sarımsak (püre halinde ezilmiş)
  • Bir tutam kuru fesleğen
  • Tuz-Karabiber


Tavukları 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Mantarları ilave edip 2 dk.daha kavurarak ateşten alın.Bir tencereye kalan tereyağını koyup eritin. Sarımsakları koyup 2 dk kavurun. Kremayı ilave edin. Mantarlı tavukları, tuzunu, kuru fesleğeni ve karabiberi ilave edin. Peynirin yarısını da koyarak sosu kaynatmadan ısıtın. Haşlayıp, süzdüğünüz fettucinileri ilave edip, sosla iyice karıştırın. Kalan peynirleri üzerine serpip servis yapın. Buon appetito! 



Yorumlar

  1. Wow! This is fascinating, thank you so much for sharing all this. I will be thanking your grandfather next time I eat this dish. I hope to get to visit "Il Vero Alfredo" one day and eat the real thing. Thanks so much for taking the time to share this history with us! Next time I’m in Rome, I’d love to sample the fettuccine Alfredo where it truly began.
    Thank you again.
    Hope to meet your tastes in your place in Italy.
    Molto grazie!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...