1 yumurta
2 su bardagi un
2 su bardagi un
1 su bardagi sicak su
1/2 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi findik
1/2 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi findik
1/2 su bardagi kakao(cappuccino kullandim)
1/2 su bardagi damla cikolata
1/4 su bardagi sivi yag
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 tutam tuz
1/2 su bardagi damla cikolata
1/4 su bardagi sivi yag
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 tutam tuz
YAPILISI:
Firininizi 190°ye ayarlayin ve karistirma kabiniza butun kuru malzemeleri (damlacikolata, fındık haric) koyup karistirin. Daha sonra icine yumurta, sivi yag ve sicak suyu da katip karistiralim. Yaglamis oldugumuz baton kalibimiza aktarip uzerine ceviz ve cikolatayi da serpip pisirmeye basliyoruz; ben 20dk sonra firini 170°ye indirdim ve kurdan testinde kuru cikincaya kadar pisirdim. İnanin harika bir lezzet ve o kadar da pratik. Simdiden afiyet olsun..
Firininizi 190°ye ayarlayin ve karistirma kabiniza butun kuru malzemeleri (damlacikolata, fındık haric) koyup karistirin. Daha sonra icine yumurta, sivi yag ve sicak suyu da katip karistiralim. Yaglamis oldugumuz baton kalibimiza aktarip uzerine ceviz ve cikolatayi da serpip pisirmeye basliyoruz; ben 20dk sonra firini 170°ye indirdim ve kurdan testinde kuru cikincaya kadar pisirdim. İnanin harika bir lezzet ve o kadar da pratik. Simdiden afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..