Çölyaklılar tekrar merhaba.. Tüm bu sınırlamalara rağmen iyi ayarlanmış bir diyet ile
çok çeşitli gıdalar yiyebilmekteyiz.. (hatta pasta ve ekmek gibi)
Örneğin; buğday unu yerine mısır unu, patates unu, pirinç unu, soya
unu kullanabilir ve bunlardan yapılan her türlü değişik yiyecekleri
yiyebiliriz..
Gıda maddelerinin ambalajları üzerinde yazılı olan bilgileri dikkatli olarak okuyalım, bizler için zararlı maddeleri içeren gıdalardan uzak duralım çünkü gluten çok sayıda besin maddesinin içinde koyulaştırıcı ve yapıştırıcı olarak kullanılmaktadır.
Kullanılan besinlerde gluteni araştırmak, hangi gıdalarda olduğunu öğrenmek Çölyak hastaları için doğal bir olay haline gelmelidir. Çölyaklıların hangi besin maddelerinin güvenli olduğunu, hangilerinin güvensiz olduğunu öğrenmeleri gerekmektedir.
1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antepfıstığı
Tarçın yada Antepfıstığı
Pirinci
bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın.
Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte birakin.
Karışimi, ateşe dayanikli kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su
dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın
serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. Arzu edilirse miktar artırılabilir. Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz. Yumurtaları süt ılık olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.
Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. Arzu edilirse miktar artırılabilir. Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz. Yumurtaları süt ılık olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..