Diyet tarifleri bekleyenleri
kızdıracak bir tarif var bugün. Kızartma yaptığınızda mutfağınızı da evinizi de kızartma
kokusu sarar. Hele birde balık kızartması ayrı bir kokar. Bu yüzden
evde kızartma yapmayı biz mutfak severler pek sevmeyiz. Ama balık yemeyi
severlere harika bir kalamar tava tarifi geliyorr. Dışarıda
kalamar yemek yerine evimde kendi yaptığım kalamarı yesem daha iyi olur
diyenler için bu tarif. Yumuşacık ama
bir de çıtır çıtır kalamarlar balık sofranızda yer alsın istiyorsanız bu
tarifi mutfağınızın kokması uğruna deneyebilirsiniz.
Malzemeler
2 adet tüp kalamar
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 adet soda
Kızartmak için; ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 adet soda
Kızartmak için; ayçiçek yağı
Tarator sosu;
2 avuç ceviz
3 diş sarımsak
5 adet bayat ekmek dilimi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı su
3-4 dal taze kişniş
Tuz
Karabiber
2 adet tüp kalamarı,1 cm’lik halkalar şeklinde doğrayıp geniş bir kaseye koyun.
Üzerine 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz ekleyip, kalamarların suyu
çıkana kadar, 2-3 dakika elinizle bastırarak yoğurun. Kalamarlar
benliklerini kaybedip, kendi sularını salınca, üzerine 1 adet maden suyu
veya sodayı dökün. Kalamarların kızartırken gevrek ve yumuşak olmaları
için sakın yıkamayın. Bu şekilde mümkünse en az 2 saat, tercihen 1 gece
buzdolabında bekletin. Kızartmadan önce una bulayın ve derin ve kızmış
ayçiçek yağında kızartın.
Tarator sosu için, 3 diş sarımsak ve 2 avuç cevizi rondoda çekin.
Ardından 5 adet bayat ekmek içini ufalayın ve cevizlerle birlikte tekrar
çekin. 5 çorba kaşığı su ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek rondoda çekmeye devam edin. Ekmekler su çekeceğinden miktarı ve
yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İstenilen miktarda
tuz, karabiber ve ince doğranmış 3-4 dal taze kişniş ekleyerek servis
kasesine alın. Çıtır çıtır kızaran kalamarla birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..