Kepekli pirincin tadı, daha çok patlamış buğday tadındadır, yani çok
leziz. Faydaları ise inanılmaz. Beyaz pirince göre daha fazla vitamin ve
mineral içeriyor. Kepekli pirincin dış lifleri , bağırsak duvarında
yapışan maddeleri vücudumuzdan atmaya yardımcı olur. Kepekli pirincin
kabuğu B vitamini,lif ve folik asit içerir.
Hiç denemediyseniz, bugün kepekli pirinç alıp deneyin. Artık büyük marketlerde kolay pişen kepekli pirinç diye de satılıyor.
Kepekli pirinç pilavı için 1 su bardağı pirince 2.5 su bardağı su konulmalı. Klasik pirinç pilavından farkı sadece bu..Hiç denemediyseniz, bugün kepekli pirinç alıp deneyin. Artık büyük marketlerde kolay pişen kepekli pirinç diye de satılıyor.
Pirinç, ılık tuzlu suda 20 dakika bekletilerek, yıkanır ve süzgeçte
süzülür. Kaynayan suya tereyağı veya sıvı yağ ve tuz konulur. Pirinç
ilave edip, karıştırılır. 5 dakika hızlı ateşte kaynatılarak, kısık
ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Kapağı kapatılarak 15 dakika
dinlendirilir...
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..