Karabuğday pilavından sonra karabuğday salatası ise son zamanlardaki öğle yemeğimiz.. Sağlıklı olması ve tok
tutması nedeniyle başlı başına bir öğün, akşam yemeklerinde ise
alternatif salata olarak yapılabilir.. Salatanın içine o anda evde hangi yeşillikler, sebzeler var ise hepsi oluyor :)
Pişirimi inanılmaz kolay. Kısa sürede pişiyor. Dolayısıyla aç insanları
doyurmak için ideal. Sağlıklı bir gıda. Bir kere buğday değil
dolayısıyla gluten alerjisi olanların tüketimine uygun. Kan şekerini
dengelediği, kolestrole iyi geldiği söyleniyor. Ayrıca kilo vermek
isteyenlere de öneriliyor. Lezzetli olduğunu söylemem gerekiyor, sık sık
pişirir oldum..
- 1 su bardağı haşlanmış karabuğday
Aşağıdakilerden istediklerinizden istediğiniz miktarda ekleyin
- İnce kıyılmış maydanoz
- İnce kıyılmış marul, kıvırcık
- İnce kıyılmış dereotu
- İnce kıyılmış nane
- İnce kıyılmış taze soğan
- Közlenmiş kırmızı biber
- Rendelenmiş havuç
- Konserve mısır
- Üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu ya da nar ekşisi
Haşlanmış buğday ile salata malzemelerini karıştırın. Üzerine zeytinyağ, tuz ve limon suyu veya nar ekşisi gezdirin. Aslında size kalmış malzemeleri ve lezzeti..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..