Greçka (Karabuğday) dillerde, son moda diyet listelerinde bir süredir.. Greçka (Karabuğday) pilavını ise tam da kurban bayramında bol kalorili et yemeklerinin
yanına daha hafif olsun diye yapabilir, diyetteyseniz 1 kase yoğurt ile
başlı başına bir öğün haline getirebilirsiniz.. Tüm marketlerde Karabuğday kolay bulabilir, bakliyat reyonlarında 1-2 farklı markada mevcut..
- 1 su bardağı greçka (karabuğday)
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Karabuğdayı iyice yıkayıp süzün. Pilav tenceresinde yağı eritin, buğdayı ekleyip, 1-2 dakika kavurun.
Tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu
çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..