Enfes bir zeytinyağlı tarif.. Çoğunuz enginarı zaten bu şekilde pişiriyorsunuz biliyorum ama bir de benim tarifimi okuyun istedim, bakalım nasıl yapıyormuşum?
- 6 adet enginar
- 500 gr garnitür
- 6 tane arpacık soğan
- 1 su bardağı su
- Yarım limon
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 6 tane küp şeker
- Dere otu
- Tuz
Marketlerde hazır kavanozlarda ya da manav reyonunda bulabileceğiniz enginarları alıyoruz. Güzelce yıkayıp, limonlu suda bekletiyoruz..
Enginarları çok sıkıştırmadan tencereye dizin. Enginarların içine 1 er tane arpacık soğan, birkaç kaşık garnitür yerleştirin. Artan garnitürleri tencereye koyun. Önce yarım su bardağı zeytinyağı, 1 limon suyunu çırpın, sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Enginarların üzerine dökün. Hepsinin üzerine birer tane küp şeker koyun. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın. İçine kaşık sokmadan 20 dakika pişirin.
Zeytinyağlı enginarın soğumasını bekleyin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..