Eylül gelir de kış hazırlıkları başlamaz mı? Kilo kilo domates alıp, konserve, menemenlik, ketçap, makarna sosları hazırlayıp, dolaba kaldırma zamanı.. Patates kızartmasının, ızgara köftenin, kumpirin olmazsa olmazı ketçap karşınızda..
6 adet kırmızı soğanı doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla 10 dakika
kavurun. İçine 1,5 kilo ufak boy salkım domatesi ortadan ikiye bölerek
ekleyin. Kabuklarını bırakana kadar kaynatın.
1,5 çorba kaşığı kişniş tohumu, 1,5 çorba kaşığı sumak (tane yoksa toz), 3 diş sarımsak, 1,5 çorba kaşığı karabiber ve eş miktarda tuzu havanda iyice dövüp, 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın.
Baharatları, rendelenmiş 1,5 kilo kadar Çanakkale domatesi, 1 adet dolmalık kırmızı biberi ve ezdiğiniz 3 diş sarımsağı da tencereye ekleyin ve sos suyunu bir tık çekene kadar kaynatın.
Tepeleme 15 çorba kaşığı kahverengi şeker ve 3 çay bardağı (300ml.) üzüm sirkesini de ekleyip, 30 dakika daha pişirin.
Tel bir kevgirden ketçabı süzün. Kırmızıya çalan, turuncu renkteki ketçabınız hazır olacak. Sterilize ettiğiniz orta boy şişelere bölüştürün. Şişeyi kapak kısmına kadar doldurun ve zeytinyağı kullanarak havayla temasını engelleyin.
Tarif Refika'nın mutfağından..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..