Sonbahar günlerinde herkese merhaba.. Hem şık hem doyurucu bir yemek tarifim ile karşınızdayım. Ta ta ta taaammm... Misafirlerinize yaptığınızda eminim bayılacaklar.. Tavsiyem; krebini 1 gün önceden yapıp dolaba atın. Hatta iç malzemesini de 1 gün önceden yapıp dolapta saklayın.. Sadece beşamel sosunu son anda yapın.. Afiyet olsun şimdiden..
4 Kişilik
- 400 gram kuşbaşı tavuk kalça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı domates rendesi
- Bezelye, havu., patates karışımı garnitür (1 su bardağı)
- 15 dal maydanoz
- Tuz, karabiber, kekik, fesleğen, kırmızı biber
Krep için;
- ¼ su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- Tuz
Beşamel Sos İçin;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (20 gram)
- 1 yemek kaşığı un (20 gram)
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağını ısıttığınız tencerede kuşbaşı doğranmış tavuk etlerinizi kavurmaya başlayın.Üzerine domates rendesi ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları da ilave edip tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Garnitürü de ekleyin.. Yemeğin altını kapatmaya yakın doğranmış maydanozları ilave edip karıştırın.
Beşamel sosunuz için, ufak bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin ve unun kokusu gidene kadar birkaç dakika kavurun. (Renginin sararmamasına dikkat edin). Sütünüzü yavaş yavaş ilave edip kıvam buluncaya kadar hızla çırpın. Sütünüz bittiğinde zaten sosunuz hazır olmuş olacak. Baharatlarını ilave edip altını kapatın. Pişirdiğiniz tavuk yemeğini beşamel sosunuza katıp karıştırın.
Krep için gerekli malzemeleri bir kabın içinde pürüzsüz olacak şekilde karıştırın. Krep tavanıza biraz yağ damlatıp tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. (Yağınızı fazla döktüyseniz bir havlu kağıt ile fazlasını alın). Krep harcınızdan bir kepçe alıp, tavanın ortasına dökün ve tavayı yuvarlak hareketlerle döndürerek her tarafına yayın. Tavaya bakan tarafı tamamen pişmeden diğer tarafını çevirmeyin. (Zaten pişen taraf tavadan kopar). Diğer tarafını çevirip pişirin. Bu işleme tüm krep harcınız bitene kadar devam edin.
Her bir krepinizin ortasına beşamelli tavuk harcınızdan koyup, krepinizi bohça gibi katlayıp kapatın ve kat yere alta bakacak şekilde yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Beşamel sosunuz için, ufak bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin ve unun kokusu gidene kadar birkaç dakika kavurun. (Renginin sararmamasına dikkat edin). Sütünüzü yavaş yavaş ilave edip kıvam buluncaya kadar hızla çırpın. Sütünüz bittiğinde zaten sosunuz hazır olmuş olacak. Baharatlarını ilave edip altını kapatın. Pişirdiğiniz tavuk yemeğini beşamel sosunuza katıp karıştırın.
Krep için gerekli malzemeleri bir kabın içinde pürüzsüz olacak şekilde karıştırın. Krep tavanıza biraz yağ damlatıp tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. (Yağınızı fazla döktüyseniz bir havlu kağıt ile fazlasını alın). Krep harcınızdan bir kepçe alıp, tavanın ortasına dökün ve tavayı yuvarlak hareketlerle döndürerek her tarafına yayın. Tavaya bakan tarafı tamamen pişmeden diğer tarafını çevirmeyin. (Zaten pişen taraf tavadan kopar). Diğer tarafını çevirip pişirin. Bu işleme tüm krep harcınız bitene kadar devam edin.
Her bir krepinizin ortasına beşamelli tavuk harcınızdan koyup, krepinizi bohça gibi katlayıp kapatın ve kat yere alta bakacak şekilde yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..