Ana içeriğe atla

Besamel Soslu Tavuk Krep Sarma

Sonbahar günlerinde herkese merhaba.. Hem şık hem doyurucu bir yemek tarifim ile karşınızdayım. Ta ta ta taaammm... Misafirlerinize yaptığınızda eminim bayılacaklar.. Tavsiyem; krebini 1 gün önceden yapıp dolaba atın. Hatta iç malzemesini de 1 gün önceden yapıp dolapta saklayın.. Sadece beşamel sosunu son anda yapın.. Afiyet olsun şimdiden..

4 Kişilik
  • 400 gram kuşbaşı tavuk kalça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı domates rendesi
  • Bezelye, havu., patates karışımı garnitür (1 su bardağı)
  • 15 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber, kekik, fesleğen, kırmızı biber
Krep için;
  • ¼ su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • Tuz
Beşamel Sos İçin;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (20 gram)
  • 1 yemek kaşığı un (20 gram)
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağını ısıttığınız tencerede kuşbaşı doğranmış tavuk etlerinizi kavurmaya başlayın.Üzerine domates rendesi ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları da ilave edip tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Garnitürü de ekleyin.. Yemeğin altını kapatmaya yakın doğranmış maydanozları ilave edip karıştırın. 

Beşamel sosunuz için, ufak bir sos tenceresinde tereyağını eritip unu ekleyin ve unun kokusu gidene kadar birkaç dakika kavurun. (Renginin sararmamasına dikkat edin). Sütünüzü yavaş yavaş ilave edip kıvam buluncaya kadar hızla çırpın. Sütünüz bittiğinde zaten sosunuz hazır olmuş olacak. Baharatlarını ilave edip altını kapatın. Pişirdiğiniz tavuk yemeğini beşamel sosunuza katıp karıştırın.





Krep için gerekli malzemeleri bir kabın içinde pürüzsüz olacak şekilde karıştırın. Krep tavanıza biraz yağ damlatıp tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın. (Yağınızı fazla döktüyseniz bir havlu kağıt ile fazlasını alın). Krep harcınızdan bir kepçe alıp, tavanın ortasına dökün ve tavayı yuvarlak hareketlerle döndürerek her tarafına yayın. Tavaya bakan tarafı tamamen pişmeden diğer tarafını çevirmeyin. (Zaten pişen taraf tavadan kopar). Diğer tarafını çevirip pişirin. Bu işleme tüm krep harcınız bitene kadar devam edin. 


Her bir krepinizin ortasına beşamelli tavuk harcınızdan koyup, krepinizi bohça gibi katlayıp kapatın ve kat yere alta bakacak şekilde yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...