Mezelerden en sevdiğim.. Buzdolabından çıkarıp, limon sıkıp, soğuk soğuk yenilen.. Bir çok yemeğin yanına yapabileceğiniz meze ile afiyetler şimdiden..
- 500 gr. barbunya
- 2 havuç
- 2 kırmızı biber
- 2 soğan
- Zeytinyağı
- 3 küp şeker
- Tuz
- Su
Üzeri için
- Maydanoz
Barbunyayı haşlıyoruz. Havucu, soğanı doğruyoruz. Tencereye
zeytinyağı döküyoruz. Doğradığımız malzemeleri koyup soteliyoruz.
Kırmızı biberi de doğruyoruz ve ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Haşladığımız barbunyayı da süzerek tencereye ekliyoruz. Tuzunu ve küp şekerini koyuyoruz. Üzerine suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Ilık bir şekilde ve üzerine doğranmış maydanoz serperek servis ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..