Ana içeriğe atla

Unsuz Yagsiz Kurabiye

Dönem dönem spor hayatımıza girerken, dönem dönem de sporsuz günlerde yediklerimizi atmakla geçiyor.. O kadar dikkatli beslenme ve spordan sonra canımız kurabiye ister ama un ve yağ yemek istemezsek ne olcak diye kara kara düşünürken bu tarif çıktı ortaya... Unsuz ve yağsız kurabiye tam da canımız tatlı bişeyler isterken sütün yanında yemelik nefis bir lezzet..



  • 1 su bardağı Fındık
  • 1/2 su bardağı Pudra Şekeri
  • 1 adet Yumurta Akı
  • 1 yemek kaşığı Kakao
Üstü İçin Pudra Şekeri

Fındıkları rondonun içine aldım. İncecik çektim. Una yakın incelikte olduğunda içine pudra şekerini, kakaoyu ve yumurta akını ekledim. Karıştırmaya devam ettim. Yumuşak, ele yapışan ama şekil verilebilecek bir hamur haline geldi. Eğer bu formda bir hamur elde edemiyorsanız cıvık olmuşsa içine biraz daha fındık ekleyin. Yumurta akınız fazla gelmiş olabilir.

Bir tabağın içine pudra şekeri koydum. Fındık kadar parçalar koparıp pudra şekerinin içinde yuvarladım. Bolca pudra şekerine buladım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdim. 150 derece fırında 7-8 dakika pişirdim. Fırının önünde bekleyin. :) Fırından çıkardık löp löp löpplettik.. :) Afiyet olsun.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec