- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet portakalın suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane esmer küp şeker (yoksa 1 çay kaşığı şeker)
Havuçları küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında soteleyelim. Pırasaları çapraz şekilde kesip havuçların içine ilave edelim. Pırasalar yumuşayana kadar soteleyelim. Sonra içine pirinci ve portakalların suyunu ilave edip karıştıralım. Üstüne 2 su bardağı su ekleyelim.. Daha sonra tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım.
5-10 dakika daha pişirip servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..