Kerevizi yemeyenlerin bile dibinin düşeceği bir tarif.. Özellikle soğukken şahane... Alternatif zeytinyağlı tarif arayanlar için bir buluş :)
- 1 kilo kereviz
- 2 adet patates
- 1-2 adet havuç
- 1-2 adet soğan
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- gerekirse 1-1,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kerevizi bekletmek için limon suyu
Kerevizi soyup, orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve bir süre limonlu suda bekletelim. Soğanı yemeklik, havucu ise ister yuvarlak, ister kerevize uygun doğrayalım. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavuralım. Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım.
Patatesi eklemeyebilirsiniz.. Patatessiz de şahane oluyor... Başka bir alternatif de 1 su bardağı bezelye ekleyebilirsiniz..
1 adet kesme şekeri de ilave edelim. Ardından 1 su bardağı portakal suyu ve 1 su bardağı sıcak su da ilave edelim. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim. Sıcak ya da soğuk servis edelim. Dilerseniz servis ederken dere otu ya da maydonoz da kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..