Yaz gelince zeytinyağlılar soframızdaki yerini daha çok almaya başladı. Tüm zeytinyağlı yemekleri soğuk sıkım zeytinyağı ile yapmanız tabi tavsiyemiz, ancak bulamıyorsanız normal zeytinyağı ile yapmalısınız.. Eğer buzlukta doğranmış kabağınız varsa geçen yıldan kalma şahane!! Haydi mutfağa.
- 1 kg kabak
- 1 orta boy soğan
- 1 havuç
- 2 domates (yoksa kışlık konserveden 1 su bardağı kadar)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı ya da 1 küp şeker (opsiyonel, atmasanız da olur)
- Tuz
Tenceremize zeytinyağı ve küp küp doğradığımız soğanları (ben irice tercih ediyorum) ve havucu hafif soteliyoruz. 2 domatesi rendeleyip hafif pişiriyoruz. Kabakları tırtıklı bıçak ile soyup, küp küp doğruyoruz. Tenceremize ekliyoruz. Üzerine pirinci, şekeri, tuzu ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra sunum yapacağımız kaba alıyoruz. Üzerine kıydığımız dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz.. Afiyetle!!
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..