Haftasonu kahvaltılarına hem neşe ve hem de renk katmak isteyenler için harika bir alternatif: Pancake Krep’le (Crêpe/Crepe) aralarında bir akraba ilişkisi olsa da, tarzı, yapılış farklıdır.
Hamur tarifine sadık kalarak, evinizde kurabiye kalıpları varsa benim yaptığım gibi de yapabilirsiniz..
Malzemeler (12-14 adet)
1. grup:
- 1.5 cup (180 gr.) un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
2. grup:
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı (45 gr.) eritilmiş tereyağı1 + 1/4 cup (300 ml) süt
Önce, 1. Grup malzemelerini bir kapta karıştırın. 2. Grup malzemelerini de mikserle çırpın ve 1. Grupta karıştırmış olduğunuz malzemelere yavaş yavaş ekleyin. Pancake’lerinizin yumuşacık ve kabarık olmaları için karışımı ”çok fazla çırpmamanız” gerekiyor. Hazırladığınız karışım, boza kıvamından biraz daha yoğun olmalı.
1 çorba kaşığı tereyağı ya da sıvıyağını yapışmaz bir tavada kızdırıp, pancake harcını her seferinde aynı ölçü kabını kullanarak (küçük bir çorba kepçesi ya da 1/4 cup) dökün ve orta yükseklikteki ateşte üzerleri göz göz olana kadar (yaklaşık 1 dk.) pişirin (tavanızın büyüklüğüne göre, bir seferde 3 ya da 4 pancake yapabilirsiniz, ama birbirlerine değmemelerine dikkat edin).
Tavayı her seferinde yağlamayı unutmayın! Bir tarafı pişen Pancake’leri bir spatula yardımıyla ters çevirip diğer taraflarını da pişirin ve havlu kağıt serdiğiniz bir servis tabağına alın.
Çok fazla soğutmadan, ılık servis edin..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..