Ana içeriğe atla

Pancake - Haftasonu Kahvaltisinin Yildizi

Haftasonu kahvaltılarına hem neşe ve hem de renk katmak isteyenler için harika bir alternatif: Pancake  Krep’le (Crêpe/Crepe) aralarında bir akraba ilişkisi olsa da, tarzı, yapılış farklıdır. 

Hamur tarifine sadık kalarak, evinizde kurabiye kalıpları varsa benim yaptığım gibi de yapabilirsiniz..




Bir Amerikan kahvaltısı klasiği olan Pancake yaygın olarak Akçaağaç (Maple Syrup) Şurubu üzerine pudra şekeri ile servis edilse de; üzerine ya da arasına her türlü meyve (özellikle muz ve çilek), bal, reçel, çikolata sosu, nutella, ve hatta tarçınlı elma püresi çok yakışır. Pancake’lerinizin daha sağlıklı olmasını isterseniz, beyaz un yerine dilediğiniz bir başka unu kullanabilirsiniz.  Tam buğday, kepekli, çavdarlı ve hatta mısır unu bile olur..

Malzemeler (12-14 adet)

1. grup:

  • 1.5 cup (180 gr.) un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

2. grup:


  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı (45 gr.) eritilmiş tereyağı1 + 1/4 cup (300 ml) süt


Önce, 1. Grup malzemelerini bir kapta karıştırın. 2. Grup malzemelerini de mikserle çırpın ve 1. Grupta karıştırmış olduğunuz malzemelere yavaş yavaş ekleyin.  Pancake’lerinizin yumuşacık ve kabarık olmaları için karışımı ”çok fazla çırpmamanız” gerekiyor. Hazırladığınız karışım, boza kıvamından biraz daha yoğun olmalı. 

1 çorba kaşığı tereyağı ya da sıvıyağını yapışmaz bir tavada kızdırıp, pancake harcını her seferinde aynı ölçü kabını kullanarak (küçük bir çorba kepçesi ya da 1/4 cup) dökün ve orta yükseklikteki ateşte üzerleri göz göz olana kadar (yaklaşık 1 dk.) pişirin (tavanızın büyüklüğüne göre, bir seferde 3 ya da 4 pancake yapabilirsiniz, ama birbirlerine değmemelerine dikkat edin).
Tavayı her seferinde yağlamayı unutmayın! Bir tarafı pişen Pancake’leri bir spatula yardımıyla ters çevirip diğer taraflarını da pişirin ve havlu kağıt serdiğiniz bir servis tabağına alın.

Çok fazla soğutmadan, ılık servis edin..





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...