Ana içeriğe atla

Beşamelli Kabak Karnıyarık

Karnıyarık ama patlıcandan değil, kabaktan. Kabağa lezzet katmak istiyorsanız kesin denemelisiniz. Bazen yavan bir tadı varmış gibi gelebilir kabağın. Tad katmak bizim elimizde.. 



  • 4 adet aynı boyda kabak
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2-3 adet domates – soyulmuş, doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
 Beşamel için Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 ml. süt
  • 150 gr. rende taze kaşar peyniri
  • 1 tutam muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber



Kabakları uzunlamasına 2’ye bölün, alt kısmından ince bir parça alın ki kabaklar tepside düzgün dursun. Kabakların içindeki çekirdekli kısmını bir kaşık yardımıyla alıp içlerinin havuz gibi olmasını sağlayın ve kabakları fırın tepsinize alın.
Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirdiğiniz kabakları 10-15 dakika 180 derece fırında yumuşatın.
İç harç için soğan ve biberi yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin.
Orta boy bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, yağ kızınca kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber serpin.
Kıyma renk aldığında biberleri ekleyin bir tur çevirin ve soğanı ilave edin.
Soğan ve biber yumuşadığında domates, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin. Suyunu çektirip, kenara alın.
Beşamel sos için, ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince unu ilave edin ve kavurmaya başlayın, unun kokusu çıktığında, süt, tuz ve karabiberi ekleyin ve kıvam alıncaya kadar pişirin, içine bir tutam muskat rendeleyin.
Tencereyi ateşten alıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Fırın tepsinize yerleştirdiğiniz kabakların içlerine kıymalı harçtan doldurun, üzerlerine beşamel sostan dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec