Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan Fırın sütlaç, yapımı kolay hafif bir tatlı. Pişirildikten sonra kâselere doldurulup üzeri hafifçe kızarıncaya kadar fırınlanmasıda tatlıya farklı bir lezzet katar.
- ½ su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 + 1/3 su bardağı toz şeker
Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın, içerisine sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın. Sütlaçı kâselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin. Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin. Üstünün kızarması için kaselerin üstüne biraz şeker serpin, 3-5 dk kızarana kadar bekletin.Sonuc mükemmel..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..