Bu bir ispanyol içkisidir. Belirli bir
yapılışı olmamasına rağmen malzemeler sabit kalmak şartıyla biraz ondan
biraz bundan diyerek mükemmel tada ulaşılabilir. Oldukça leziz,içimi
kolay, tatlı mı tatlı ama bir o kadar da fena çarpan içkilerdendir.
Böyle ne içtiğini anlamadan 3-4 tane içersin, oturduğun yerden
kalkarsın, yer öylece ayağının altından kayıverir.
Bu sangria tarifi, kullanılan malzemeler ve sertliği tamamen
bizim zevkimize göre ayarlanmış durumda. Şarap miktarı aynı kalacak
şekilde kendi tercihiniz doğrultusunda vokta, karanfil, gazoz ölçülerini
azaltıp-çoğaltabilirsiniz. Biz meyve olarak evimizde olan limon
ve kırmızı elmadan birer adet, böğürtlenden ise 10-15 adet kullandık
kullandık. Yeşil elmayı ise daha sonra servis ederken ekledik. Meyveleri
evinizde olan ya da sevdiğiniz meyveler ile değiştirebilirsiniz.
Bu harika leziz bir bu kadar da tehlike arzeden içkinin yapılışı:
- 5 su bardağı(1lt.) fazlaca buruk olmayan ama kesinlikle tatlı da olmayan şarap
- 2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış olursa daha da güzel olur)
- 1 adet minik minik doğranmış orta boy portakal
- 1 adet isteğe bağlı elma
- 2 adet yuvarlak kesilmiş limon dilimleri
- 1 su bardağı toz şeker
-
1 su bardağı dolusu buz
Büyük bir sürahinin veya toplu içime
elverişli şekilde kocaman bir kabın içine doğranmış portakal, elma ve
limon dilimlerini itinayla koyulur. 1 su bardağı şeker içine dökülür
yumuşasın diye 15 dakika bekletilir. Sonra üzerine portakal suyu ile
beraber kırmızı şarap ilave edilip, kocaman bir kaşıkla, şeker eriyene
kadar iyice karıştırılır ve en son olarak içine bol bol buz atılır
böylece buzdolabına kaldırılıp en az üç saat bekletilir.
Çıkardıktan sonra tekrar karıştırılır, kepçe vasıtasıyla bardaklara alınır.. Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..