Glutensiz yemeklere geçiş yapmanın zamanı geldi. Yağmurlu Ankara gününde içinizi ısıtacak bir çorba tarifim var Çölyaklılar.. Yoğurtlu un çorbası.. Afiyetler şimdiden..
Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı margarin (isterseniz yarım çay bardağı sıvı yağ da kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı tepeleme glutensiz un
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 4 bardak et ya da tavuk suyu (4 bardak ılık su da kullanılabilir)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Karıştırma kabına yoğurt ile unu alarak iyice çırpın. Pürüzsüz hale gelmesi gerekmektedir. Su, et ya da tavuk suyundan 1 bardak ekleyerek ocağa alın. Karıştırmaya devam ederken margarin ya da sıvı yağınızı koyun. Eğer tavuk ya da et suyunuz çok yağlı ise yağı azaltın. Orta ateşte karıştırarak çorbayı pişirin. Üzerine servis yparken kırmızı biber, nane ve karabiber ekleyin. İsterseniz az yağ ile kırmızı biber ve naneyi tavada çevirip, dökebilirsiniz. Afiyetle.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..