İlk önce çaylarımızı hazır edelim.. Glutensiz kıtır kıtır grissinileri ister ara öğün olarak, ister çocuklarınıza çubuk kraker olarak verin, yiyin, yedirin :)
Malzemeler (15 adet)
Üzeri için
Malzemeler (15 adet)
- 2 su bardağı glutensiz un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- 50 gram margarin (1 paket margarinin 1/5 i)
- 1 yemek kaşığı su
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susa, çörek otu, kekik
Tüm malzemeleri (üzerine sürülecek yumurta sarısı ve susam hariç) karıştırma kabında yoğurun. Hamuru eşit 15 parçaya bölün. Uzun çubuklar halinde şekil verin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam, kekik ya da çörek otu serpin.
15-20 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin. Afiyet olsun..
15-20 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..