Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya
eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki
sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi
veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir. Alttaki tenceredeki sıcak su kaynadıkça da çikolatamız yavaşça erimeye başlıyor. İstenilen kıvama gelince tencerenin üstünden kenara alabilirsiniz. İsteğe göre tereyağı da eklenebilir. Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere
kullanmanız. Aksi halde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden
kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin.
Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz.
Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz. Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..