Ana içeriğe atla

Oreolu Brownie - Oreo Brownie

Efsane büskivi Oreo ile nefis bir brownie tarifi sizlerle.. 



  • 160 gr bitter çikolata (Kare çikolatalardan 2 paket)
  • 120 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 Su bardağı şeker
  • 4 Tane oda sıcaklığında yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 Su bardağı un
  • 12-13 Adet oreo bisküvi (oreo yoksa negro benzeri bir bisküvi de olur)

Çikolataları ve tereyağını benmari usulü eritip, soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Eriyen çikolata ve tereyağını ılıdığında yumurtaya ilave edip çırpmaya devam edin. Kakao, un ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra kaşıkla iyice karıştırıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğiniz kare borcam tepsiye veya o ölçülerde tepsiye karışımı boşaltıyoruz.(25*30 boyutlarında tepsi). Oreolarımızın 8-9 tanesini aralıklı olarak kekin üzerine hafifce batırın ama çok fazla hamurun içine batırmayın, bisküvinin yarısının hamuru diklemesine girmesi yeterli.

Kalan 4 adet oreo bisküvileri bıçakla ortalarından kesin ve yarım olarak, hamura diğer batırdığınız oreo ların yanına batırın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Kısa sürede brownie pişiyor ve fırında fazla tutup kurutmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde içi nemli bir kek olmaz. Bu ayrıca bu çok kabaran bir kek değil..

Fırından çıkan brownie yi ister ılık ister bir süre dinlendikten sonra tercihe göre yanında dondurma ve çikolata sosla servis edebilirsiniz.

İnce bir kek olduğu için fırında çok kısa sürede pişiyor ve fazla pişerse kuruyabilir, bu yüzden pişme süresine çok dikkat edin ve sık sık kontrol edin lütfen. İçi hafif nemliyken fırından çıkartın, üzerinin rengi değişmeye ve kabuklaşmaya başladığında hemen fırından  çıkartın.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec