Ana içeriğe atla

Lady Kisses - Baci Di Dama Kurabiyeleri - İtalyan Lezzetleri

Bu cikolata dolgulu findikli kurabiyelerine anavatanlari Italya'da baci di dama yani lady kisses - hanim busesi denilip ve ozellikle espresso ile cok iyi gittiği bilinen bir gerçek.. Findik yerine badem kullanmak mumkun ve de oldukça yaygin.. 

Tarifimiz tabiki Daniel'den..


  • 55 gr. toz şeker
  • 75 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 75 gr. un
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr. badem tozu (veya badem unu)
  • 1 çay kaşığı vanilya tohumu veya vanilya ekstresi
  • Arası için 50 gr. kuvertür veya paket çikolata, (olmadı nutella)
"Kaç gram kaç kaşık eder?" gibi düşünceleriniz varsa hemen tıklayın :)

Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin ve bir kenarda soğumaya bırakın. Un, tuz, badem tozu ve vanilya tohumunu bir kabın içinde karıştırın. Toz şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. En son tereyağını ilave edip hızlı hareketlerle hamur toplanana kadar yoğurun. Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.

3 cm. çapında minik toplar yaparak hamuru yuvarlayın. Sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yukarıdan aşağıya doğru sertçe bırakın. Bu işlem topların alt taraflarının dümdüz, üst taraflarının da yuvarlak formda pişmeleri için yapılıyor. Önceden ısıttığınız fırında 15 dk. pişirin ve soğumaları için kenarda bekletin.


Kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına erittiğimiz çikolatayı ya da nutellayı sürerek birleştirelim..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec