Ana içeriğe atla

Kaygana


Her Karadeniz gezisi sonrası merak edilip, eve dönüşte yapılan..

 (5 adet orta boy kaygana için)
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağından 1 Parmak Az Yoğurt
  • 1 Çay Bardağında 1 Parmak Az Su
  • 1.5 Çay Bardağı Un
  • 2 Adet Taze Soğan Yaprakları ile Beraber (Yalnızca yaprakları kullanılacak)
  • 5-6 Sap Maydanoz
  • 1 Adet Sivri Biber
  • Tuz, Karabiber, Pul Bber
  • 1-2 Çay Kaşığı Tereyağı




Yumurtaları derin bir kaseye kırıp üzerine yoğurt ekleyip karıştırın sonra su ekleyip çırpmaya devam edin , tuz ve baharatları ekleyin.

Yeşillikleri yıkayıp küçük küçük doğrayın, çırpma işlemini gerçekleştirdiğiniz karışıma ilave edin en son unu ekleyip, krep hamuru akışkanlığında bir hamur elde edeceksiniz gerekirse çok cıvıksa un çok katıysa su ekleyebilirsiniz.


Krep tavasını ocağın üzerine koyun ısınan tavaya 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip kızdırın, tereyağının tüm tavaya eşit şekilde yayılması için tavayı sağa sola çevirin ardından 1 çorba kepçesiyle yumurtalı sebzeli karışımdan alıp tavaya döküp pişirin, pişen kaygana'nın tabanı kolayca yapışmadan ayrılacaktır diğer pişmeyen tarafını da kızarana kadar pişirin.


Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayıp bitince, sıcak olarak peynir ve çay ile servis edin.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec