Ana içeriğe atla

Çilekli Rulokatlı Yaş Pasta


Sevdiklerinize pastaneden alıp pasta götürmek yerine evde kendimizde ufak sürprizler hazırlayabiliriz. Pandispanyasını pandispanya tarifimiz den yararlanarak kendimiz de hazırlayabilir, eğer zamanımız yoksa marketten hazır da alabilirsiniz. Gelelim reçetemize:



1 adet pandispanya ( pandispanya tarifimiz )

Pandispanyayı ıslatmak için:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 paket nescafe çikolatalı cappuccino
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • (Alternatif olarak cappuccino ve sıcak su yerine bir fincan meyve suyu da kullanılabilir.
Kreması için:
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 50 gr labne
Üzeri için:
  • Çikolata parçaları
  • Etrafı için 50 adet rulo gofret
  • Paket meyve jolesi
  • 250 gram çilek
Yapılışı:
  • Kreması için süt ve pudingi tencereye alın ve pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra labneyi ekleyin mikser ile karıştırın.
  • Keki ıslatmak için cappuccinoyu sıcak su ve şeker ile hazırlayın. (Meyveli isterseniz meyve suyu ile ıslatın.) Yarısı ile keki ıslatın.
  • İstenilen tüm meyveleri muz, çilek, ananas, kivi istediğiniz gibi arasına dilimleyip dizin.
  • Kremanın yarısını kekin üzerine alın.
  • Diğer keki üzerine kapatın ve artan cappuccino ile (ya da meyve suyu ile) üzerini tekrar ıslatın..
  • Geri kalan kremayı da üzerine ekleyin.Yarım saat dinlendirin.
  • Kalıptan yavaşça çıkarın ve rulo gofretleri etrafına dizin.
  • Üzerini dilim çilekleri dizin.
  • Meyve jölesini pişirip, akışkan hale gelince, biraz soğuyunca pastanın üstünü kaplayalım.
  • Dolapta biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.



Yorumlar

  1. Leyla hanım merhaba,
    Tarif paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok ilgi çekici bir pasta tarifi olmuş. Çok da leziz görünüyor. Denemek ve yorumlarımız paylaşmak isterim en kısa zamanda.
    Detaylı paylaşımlarınız için çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu rulokatlı pasta çoook güzel görünüyor. Ağzımın suyu aktı.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba hanımlar, mutlaka denemelisiniz. Özel zamanlarda, canınız çektikçe.. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec