Aniden oluşan tatlı krizleri için değişik bir tatlı olarak aklıma ilk seçenek çikolatalı sufle geldi. Çünkü sufle kaplarını aldığımdan beri hiç kullanamamıştım. Ayrıca hakkında ''yapılışı çok zor ve zahmetli'' diye hurafeler çıkarılan bu süper ultra lezzetli şeyin gerçekten uğraştırıp uğraştırmadığını görmek istemiştim:)) Karşınızda çikolatalı sufle:
- 2 yemek kaşığı şeker
- 80gr bitter çikolata
- 2 adet yumurta
- 50gr tereyağı
- Tepeleme 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı un
İlk olarak 50 gr tereyağımızı tavaya alıp eritiyoruz. Suflenin içinden akan muhteşem çikolataya tat vermesi için tereyağı kesinlikle çok önemli. Ardından eriyen tereyağına 80 gr bitter çikolatamızı ilave ediyoruz ve onuda tereyağı ile birlikte eritiyoruz.
Ardından farklı çukur bir 2 adet yumurtamızı kırıp üzerine 2 yemek kaşığı şekerimizi ilave ediyoruz ve yumurtalar köpürünceye kadar çırpıyoruz. Yumurtalar köpürdükten sonra birinci aşamada hazırladığımız kaynarlığı gitmiş karışımı yumurtalarımıza ilave ediyoruz. Bu aşamada karışımın kaynarlığı gitmiş olması gerekiyor. Eğer kaynar ilave ederseniz yumuratayı pişirebilir.
Ardından 1 yemek kaşığı unumuzu eleyerek malzemeye ilave edip silikon spatulamız ile çırpmadan karıştırıyoruz.
Bu aşamada ise sufle kaplarımızı ayarladıktan sonra sufle hamurunun kaselere yapışmaması için ilk olarak kaselerimizi yağlıyoruz ardından yağladığımız kaselerin içine bir miktar un dökerek kasenin iç kısmında her yerine yapışmasını sağlıyoruz. Ardından fazla unu alıyoruz.
Hazırladığımız sufle kaplarına tatlılarımızı alıyoruz ve 170c fırında 10 dakika pişiriyoruz afiyet olsun!
4 tane orta boy sufle kabi icin uygundur.. 2 porsiyon icin yarim olcu yapiniz..
YanıtlaSil