Ana içeriğe atla

Bol Cikolatali Kolay Sufle

Aniden oluşan tatlı krizleri için değişik bir tatlı olarak aklıma ilk seçenek çikolatalı sufle geldi. Çünkü sufle kaplarını aldığımdan beri hiç kullanamamıştım. Ayrıca hakkında ''yapılışı çok zor ve zahmetli'' diye hurafeler çıkarılan bu süper ultra lezzetli şeyin gerçekten uğraştırıp uğraştırmadığını görmek istemiştim:)) Karşınızda çikolatalı sufle:





  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 80gr bitter çikolata
  • 2 adet yumurta
  • 50gr tereyağı
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı un
İlk olarak 50 gr tereyağımızı tavaya alıp eritiyoruz. Suflenin içinden akan muhteşem çikolataya tat vermesi için tereyağı kesinlikle çok önemli. Ardından eriyen tereyağına 80 gr bitter çikolatamızı ilave ediyoruz ve onuda tereyağı ile birlikte eritiyoruz.
Ardından farklı çukur bir 2 adet yumurtamızı kırıp üzerine 2 yemek kaşığı şekerimizi ilave ediyoruz ve yumurtalar köpürünceye kadar çırpıyoruz. Yumurtalar köpürdükten sonra birinci aşamada hazırladığımız kaynarlığı gitmiş karışımı yumurtalarımıza ilave ediyoruz. Bu aşamada karışımın kaynarlığı gitmiş olması gerekiyor. Eğer kaynar ilave ederseniz yumuratayı pişirebilir.
Ardından 1 yemek kaşığı unumuzu eleyerek malzemeye ilave edip silikon spatulamız ile çırpmadan karıştırıyoruz.
Bu aşamada ise sufle kaplarımızı ayarladıktan sonra sufle hamurunun kaselere yapışmaması için ilk olarak kaselerimizi yağlıyoruz ardından yağladığımız kaselerin içine bir miktar un dökerek kasenin iç kısmında her yerine yapışmasını sağlıyoruz. Ardından fazla unu alıyoruz.
Hazırladığımız sufle kaplarına tatlılarımızı alıyoruz ve 170c fırında 10 dakika pişiriyoruz afiyet olsun!


Yorumlar

  1. 4 tane orta boy sufle kabi icin uygundur.. 2 porsiyon icin yarim olcu yapiniz..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...