Salep, Arapça Sahlab anlamına gelen orkidegillerden bir bitki. Kurutulması ardından, kökleri ile toz haline getirilerek kullanılır. Sahlepgiller familyasından tel köklü otsu bir bitkidir. Kökünde 2 tane yumru vardır. Gövdesi dik ve silindir gibidir. Çiçekleri ise harika salkım ve başak seklindedir.
1 çorba kaşığı buğday nişastası (bulabilirseniz patates nişastası)
5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı pirinç unu
3-4 çorba kaşığı toz şeker
1 pk vanilya
1 parça çubuk tarçın
5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı pirinç unu
3-4 çorba kaşığı toz şeker
1 pk vanilya
1 parça çubuk tarçın
Üstü için toz tarçın
Süsleme için hindistan cevizi
Nişasta , pirinç unu, toz şekeri yavaş yavaş çırpıcı ile karıştırarak
süt ilave edelim. Kısık ocakda pişirmeye başlayalım. Küçük bir parça
çubuk tarçınıda atıp karıştırmaya devam edelim.
Sürekli karıştırırken ocağımızı orta ateşe getirelim koyulaşmaya ve köpük oluşmaya başladığında vanilya ilave edelim.
Ocağımızı kapatıp salebimizi servise alalım. Nefis vanilya, tarçın kokuları dumanı üstünde kış günlerinin vazgeçilmezi Salep hazır bile.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..