Meşhur upside-down kek ile karşınızdayım.. Yumuşacık ve hafif bir tarif.. Doğum günü için yapabilir, sevdiklerinizi şımartabilirsiniz..
Üzeri için
- 5-6 dilim ananas
Karamelli Taban için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Kek için:
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
Önce sos tenceresine şekeri alın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak
karamelleşmesini bekleyin. Şekerin rengi kahverengine dönmeye
başlayınca tereyağını ekleyip karıştırın. Karamelize şekeri kalıbın altına döküp yayın, üzerine ananas dilimlerini yerleştirin. İsterseniz bu aşamada ananas dilimlerinin ortasına birer tane vişne ya da çilek koyabilirsiniz..
Kek yapmak için uğraşmak istemiyorsanız, pasta tabanı alabilir ya da Wolke kek kullanabilirsiniz..
Kek için un, kabartma tozu, vanilin karıştırın. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın. Karıştırma kabında önce yumurta beyazını köpük gibi olana dek
çırpın. Sırasıyla yumurta sarısını, şeker, süt ve sıvı yağı ekleyip
karıştırın. Un karışımını 3 parti halinde sıvı karışıma ekleyip çırpın. Kek hamurunu ananasların üzerine dökün. 170 dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen keki 10 dakika oda ısısında soğutup servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..