Paket krakerler yerine atıştırmalık bitli kız kurabiyeleri..
MALZEMELER
2/3 katıyağ (İsteğe göre katıyağ yerine 150 gr. tereyağ)
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ
1 çay bardağı çörek otu
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerlerine)
1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
MALZEMELER
2/3 katıyağ (İsteğe göre katıyağ yerine 150 gr. tereyağ)
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ
1 çay bardağı çörek otu
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerlerine)
1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Bütün
malzemeler karıştırılıp bir hamur elde edilir. Hamurdan fındık büyüklüğünde
parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir ve üzerlerine yumurta sarısı
sürülür. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilen kurabiyeler üzerleri
kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..